Skip to main content

Pro Bono

Aplicații Pro Bono și Curs Gratuit de Dezvoltare Aplicații

Despre noi

La Cobalt Sign dezvoltăm aplicații mobile pentru iOS, Android și Windows. Motto-ul nostru este: “Don’t stop until you’re proud”; ne focusăm pe dezvoltarea unor aplicații calitative și moderne, atât pentru clienții noștri cât și pentru noi.

Lucrăm cu drag și la aplicațiile proprii, una dintre acestea este Ready Set Holiday! – preferata echipei. Suntem foarte mândri că aceasta a ajuns la 1.8 milioane de descărcări, cu o evaluare de 4.5 stele pe app stores.

Pro bono

Aplicații mobile și curs de dezvoltare aplicații

La Cobalt Sign dezvoltăm aplicații încă din 2011. Ne plac aplicațiile și dorim să împărtășim această pasiune cu comunitatea. Ne place să ne implicăm în activități pentru comunitate și dorim să contribuim la proiecte utile. De-a lungul timpului am creat aplicații pro bono pentru oraș și, începând din 2014, organizăm Hello App (fostul Mobile Summer).

Hello App este un workshop de dezvoltare aplicații mobile pentru elevi și studenți pasionați de programare din Timișoara. La ediția 4.0, împreună cu studenții de la Hello App și în colaborare cu 3 ONG-uri locale (Alergotura, FITT Timișoara și Asociația Plai) am dezvoltat aplicații pentru oraș.

Contribuția noastră

5
Aplicații pro bono pentru Timișoara
5
Workshop-uri Hello App
62
Participanți Hello App
26
Proiecte dezvoltate la Hello App
1673
Ore investite în voluntariat
18
Pisici și câini salvați de pe stradă

Dezvoltăm aplicații pro bono pentru ONG-uri în timpul programului nostru de internship

În fiecare vară organizăm un internship de 2 luni la Cobalt Sign, timp în care dezvoltăm o aplicație pentru un ONG conform nevoilor acestuia. Începând din 2019 vom ajuta organizații la nivel mondial, nu doar organizații locale.

Considerăm că internship-urile neplătite trebuie să vină în ajutorul studențiilor, nu a companiilor, așadar profităm de acest timp și folosim acest efort comun pentru a contribui la dezvoltarea comunității și pentru a ajuta ONG-uri.

Internii noștri au oportunitatea de a învăța să lucreze în echipă și de a-și dezvolta abilitățile de software development în cadrul unui proiect real, care vine în ajutorul comunității.

Studenții vor lucra la aplicații iOS și Android, sub îndrumarea echipei noastre de developeri cu experiență. Obiectivele echipei vor fi să pregătească o aplicație simplă, modernă și utilă pentru publicare, conform nevoilor organizației. Obiectivul nostru este să publicăm aplicațiile până la sfârșitul verii.

Internship 2020

Urmărește-ne și află mai multe detalii despre internship.

Aplicații pro bono

Dezvoltate în timpul programelor de internship

Pro bono app development
iOS/Android app development internship - Sepsis App
Pro bono app development
Pro bono app development Internship experience @ Cobalt Sign

Aplicațiile The UK Sepsis Trust

În cadrul programului de internship din 2019 am lucrat la aplicațiile iOS și Android pentru organizația The UK Sepsis Trust, un ONG din Marea Britanie care se focusează pe conștientizarea gravității septicismului.

Aplicația este destinată celor care au nevoie de sprijin și informații despre septicism dar și celor care doresc să susțină organizația prin donații.

Aplicația iOS a fost dezvoltată folosind limbajul de programare Swift, aplicația Android folosind Kotlin iar backend-ul acestora a fost creat în Google Firebase.

Aplicațiile au aceleași design și funcționalități. Poți citi mai multe despre acestea aici.

Aplicațiile Plai Festival

Am dezvoltat aplicațiile PLAI Festival pentru iPhone și Android în 2013 ca parte a inițiativei noastre pro bono. Încă de atunci, în fiecare an, actualizăm orarul evenimentului și adăugăm elemente noi de design.

În 2018, în cadrul internship-ului, am actualizat aplicațiile PLAI Festival cu un design nou și minimalist în conformitate cu noua imagine a festivalului.

Acum aplicațiile au un tab de navigare simplificat și conțin informații utile despre locație, parteneri, evenimente, bilete și, desigur, orarul pe zile.

Pro Bono App Development
Pro Bono App Development
Pro Bono App Development
Pro Bono App Development
Hello-App-logo2

Începând din 2014 organizăm sesiuni de dezvoltare aplicații mobile pentru elevi și studenți din Timișoara. Evenimentul a luat naștere din dorința de a crește și a dezvolta comunitatea de developeri din oraș. La Hello App studenții și elevii pasionați de programare pot învăța noi tehnologii și își pot implementa ideile de aplicații.

Scopul acestuia este de a-i ajuta să se dezvolte pe partea tehnică, dar și de a încuraja lucrul în echipă și creativitatea, într-un mediu plăcut, deschis și informal. Participanții pot vedea cum se dezvoltă o aplicație mobilă și își pot implementa propriile idei. La sfărșitul cursului aplicațiile lor sunt publicate pe store.

Află mai multe despre inițiativă pe helloappcoding.com și pe pagina noastră de Facebook.

Aplicații pentru oraș

Dezvoltate împreună cu studenții de la Hello App 4.0

Anul trecut am schimbat structura workshopului. Am dezvoltat aplicații pentru orașul nostru, Timișoara, în colaborare cu 3 organizații locale: Alergotura, FITT Timișoara și Asociația Plai. În perioada 24 inie – 5 iulie am avut 6 întâlniri în cadrul cărora, atât participanții, cât și mentorii au lucrat la aplicații. Citește mai multe despre cum s-a desfășurat ediția 4.0 și vezi aplicațiile dezvoltate mai jos.

Alergotura

Mobile Summer apps---alergotura---despre-alergotura[1]
Mobile Summer apps---alergotura---evenimente[1]
Mobile Summer apps ---alergotura---home[1]

 TIMEvents 2020

Mobile Summer apps---timevents-2020---eveniment-1[1]
Mobile Summer apps---timevents-2020---despre-MS[1]
Mobile Summer apps---timevents-2020---despre-tm-2020[1]

 inTimișoara

Mobile Summer apps---plai---despre-plai[1]
Mobile Summer apps---plai---evenimente[1]
Mobile Summer apps---plai---eveniment1[1]

Contactează-ne dacă ai nevoie de o aplicație!

Dorim să ajutăm comunitatea cât de mult putem prin Hello App și prin programele de internship. Dacă reprezinți o organizație sau lucrezi la un proiect cu tematică ecologică, culturală sau artistică nu ezita să ne contactezi. Completează formularul de mai jos, dă-ne cât mai multe detalii despre aplicația de care ai nevoie și te vom contacta.

Suntem deschiși spre idei noi și dornici să ne implicăm în proiecte faine.

Am nevoie de o aplicație